Odpisovanie dlhodobého majetku

Plné znění otázky

Obec kúpila do výdajne stravy nasledovné zariadenie:

  1. ohrievací pult vo výške        1.837,- €
  2. chladničku vo výške                209,- €
  3. kuchynskú linku vo výške         284,- €

Možno uvedené veci zaradiť ako súbor dlhodobého hmotného majetku? Ak áno, na aký účet?

Odpověď

Související dokumenty

Súvisiace články

Postupy účtovania pre podnikateľov od 1. januára 2007
Odpisovanie dlhodobého nehmotného majetku
Dlhodobý hmotný majetok a jeho odpisovanie v jednoduchom účtovníctve
Škola jednoduchého účtovníctva (II.) Vybrané okruhy účtovania
Uzávierkové účtovné operácie v jednoduchom účtovníctve v príkladoch
Predaj a kúpa podniku alebo jeho časti v reálnych hodnotách (2. časť)
Odpisovanie automobilu v osobitných prípadoch
Daňový odpis z prenajatého majetku
Odpisovanie majetku po novelách daňových a účtovných predpisov
Patenty a ochranné známky – vybrané problémy
Niektoré druhy úbytku majetku z pohľadu účtovníctva
Účtovanie tvorby a zúčtovania opravných položiek k dlhodobému finančnému majetku
Účtovanie o hmotnom majetku vytvorenom vlastnou činnosťou
Účtovné a daňové hľadisko dotácií na obstaranie dlhodobého hmotného majetku
Náklady na výskum a vývoj
Niektoré osobitosti účtovania finančného prenájmu (lízingu)
Súvzťažnosti v podvojnom účtovníctve (IV.)
Finančný prenájom
Súvzťažnosti v podvojnom účtovníctve (V.)
Účtovanie darovaného (bezodplatne nadobudnutého) majetku

Súvisiace otázky a odpovede

Uplatnenie daňových odpisov
Odpisy slnečných kolektorov
Navýšenie základného imania
Oprava a údržba budovy a technické zhodnotenie
Dlhodobý majetok nezaradený do úžívania a daňový výdavok
Daňový odpis z prenajatého majetku
Marketingová štúdia ako nehmotný majetok
Prerušenie odpisovania
Uplatnenie daňových odpisov
Zahrnutie dotácie použitej na obstaranie odpisovaného majetku do základu dane
Obstarávacia cena dlhodobého majetku
Oprava zaradenia DM do odpisovej skupiny
Odpisy majetku
Rozpúšťanie dotácie na obstaraný dlhodobý hmotný majetok
Zaradenie majetku do odpisovej skupiny
FO a prenájom bytu - bytového priestoru vlastnej s.r.o.
Automobil a DPH
Zmena režimu uplatňovania daňových výdavkov na obstaranie automobilu po skončení ÚO
Účtovanie regionálneho príspevku v s. r. o.

Související předpisy

§ 21 předpisu č. Opatrenie Ministerstva financií SR č. 16786/2007-31, ktorým sa ustanovujú podrobnosti o postupoch účtovania a rámcovej účtovej osnove pre rozpočtové organizácie, štátne fondy, príspevkové organizácie, obce a vyššie územné celky v z.n.p.
§ 22 předpisu č. Opatrenie Ministerstva financií SR č. 16786/2007-31, ktorým sa ustanovujú podrobnosti o postupoch účtovania a rámcovej účtovej osnove pre rozpočtové organizácie, štátne fondy, príspevkové organizácie, obce a vyššie územné celky v z.n.p.
§ 23 předpisu č. Opatrenie Ministerstva financií SR č. 16786/2007-31, ktorým sa ustanovujú podrobnosti o postupoch účtovania a rámcovej účtovej osnove pre rozpočtové organizácie, štátne fondy, príspevkové organizácie, obce a vyššie územné celky v z.n.p.
§ 24 předpisu č. Opatrenie Ministerstva financií SR č. 16786/2007-31, ktorým sa ustanovujú podrobnosti o postupoch účtovania a rámcovej účtovej osnove pre rozpočtové organizácie, štátne fondy, príspevkové organizácie, obce a vyššie územné celky v z.n.p.
§ 25 předpisu č. Opatrenie Ministerstva financií SR č. 16786/2007-31, ktorým sa ustanovujú podrobnosti o postupoch účtovania a rámcovej účtovej osnove pre rozpočtové organizácie, štátne fondy, príspevkové organizácie, obce a vyššie územné celky v z.n.p.
§ 26 předpisu č. Opatrenie Ministerstva financií SR č. 16786/2007-31, ktorým sa ustanovujú podrobnosti o postupoch účtovania a rámcovej účtovej osnove pre rozpočtové organizácie, štátne fondy, príspevkové organizácie, obce a vyššie územné celky v z.n.p.
§ 27 předpisu č. Opatrenie Ministerstva financií SR č. 16786/2007-31, ktorým sa ustanovujú podrobnosti o postupoch účtovania a rámcovej účtovej osnove pre rozpočtové organizácie, štátne fondy, príspevkové organizácie, obce a vyššie územné celky v z.n.p.
§ 28 předpisu č. Opatrenie Ministerstva financií SR č. 16786/2007-31, ktorým sa ustanovujú podrobnosti o postupoch účtovania a rámcovej účtovej osnove pre rozpočtové organizácie, štátne fondy, príspevkové organizácie, obce a vyššie územné celky v z.n.p.
§ 29 předpisu č. Opatrenie Ministerstva financií SR č. 16786/2007-31, ktorým sa ustanovujú podrobnosti o postupoch účtovania a rámcovej účtovej osnove pre rozpočtové organizácie, štátne fondy, príspevkové organizácie, obce a vyššie územné celky v z.n.p.
§ 30 předpisu č. Opatrenie Ministerstva financií SR č. 16786/2007-31, ktorým sa ustanovujú podrobnosti o postupoch účtovania a rámcovej účtovej osnove pre rozpočtové organizácie, štátne fondy, príspevkové organizácie, obce a vyššie územné celky v z.n.p.
§ 31 předpisu č. Opatrenie Ministerstva financií SR č. 16786/2007-31, ktorým sa ustanovujú podrobnosti o postupoch účtovania a rámcovej účtovej osnove pre rozpočtové organizácie, štátne fondy, príspevkové organizácie, obce a vyššie územné celky v z.n.p.
§ 32 předpisu č. Opatrenie Ministerstva financií SR č. 16786/2007-31, ktorým sa ustanovujú podrobnosti o postupoch účtovania a rámcovej účtovej osnove pre rozpočtové organizácie, štátne fondy, príspevkové organizácie, obce a vyššie územné celky v z.n.p.
§ 33 předpisu č. Opatrenie Ministerstva financií SR č. 16786/2007-31, ktorým sa ustanovujú podrobnosti o postupoch účtovania a rámcovej účtovej osnove pre rozpočtové organizácie, štátne fondy, príspevkové organizácie, obce a vyššie územné celky v z.n.p.
§ 34 předpisu č. Opatrenie Ministerstva financií SR č. 16786/2007-31, ktorým sa ustanovujú podrobnosti o postupoch účtovania a rámcovej účtovej osnove pre rozpočtové organizácie, štátne fondy, príspevkové organizácie, obce a vyššie územné celky v z.n.p.