Plné znění otázky

Spoločnosť prevádzkuje reštauráciu. Akým spôsobom treba účtovať prípravu jedál? Ide  o reštauračné služby, a teda nákup surovín na prípravu jedál  treba účtovať na účet 501 a tržby z predaja  na účet 602? A zostatok materiálového skladu k 31.12. preúčtovať na účty 112/501? Treba účtovať  o zásobách vlastnej výroby, t. j. polotovaroch vlastnej výroby – predpripravené jedlá v mrazničke a o hotových  výrobkoch?

Odpověď

Související dokumenty

Súvisiace články

Súvzťažnosti v podvojnom účtovníctve (VIII.)
Účtová trieda 5 – Náklady (I.)
Odpočítanie dane z tovarov a služieb pri registrácii platiteľa dane v roku 2021
Účtovanie tovaru
Účtovanie o tovare pri trojstrannom obchode
Čo s nespotrebovaným tovarom podliehajúcim skaze
Súvzťažnosti v podvojnom účtovníctve (VI.)
Vykazovanie výnosov pri predaji tovaru, ktorý možno vrátiť
Dopad zmien v účtovaní opravných položiek na účtovanie zásob
Posudzovanie ocenenia majetku a záväzkov ku koncu účtovného obdobia
Problematika zásob v jednoduchom účtovníctve
Inventarizácia ako základ uzávierkových prác v účtovníctve podnikateľa
Účtová trieda 5 – Náklady (III.)
Vývoj pri prisudzovaní ziskov stálej prevádzkarni
Nárok na vrátenie DPH z tovarov a služieb obstaraných v zahraničí
Zmeny zákona o dani z príjmov na základe noviel s účinnosťou postupne od roku 2020 (6. časť)
Daňové dôsledky nepeňažných vkladov individuálneho majetku fyzických osôb
Inventarizácia majetku, záväzkov a rozdielu majetku a záväzkov
Účtovanie obstarania nehnuteľnosti na predaj
Zlúčenie, splynutie, rozdelenie alebo zrušenie spoločnosti bez likvidácie s právnym nástupcom

Súvisiace otázky a odpovede

Účtovanie v reštaurácii
Účtovanie a oceňovanie zásob
Aktivácia nákladov na neodpisovaný majetok
Účtovanie tovaru
Investície do zariadenia firmy
Účtovanie v požičovni šiat
Kladné a záporné položky na faktúre
Zaradenie nehnuteľnosti do používania a náklady na zariadenie vybavenie do kolaudácie.
Účtovanie WOLT- objednávanie jedál online
Tvorba daňových rezerv
Účtovanie materiálu
Účtovanie zásob spôsobom A
Nedokončená výroby
Účet 131 a koncoročná uzávierka
Účtovanie množstevného bonusu
Zrušenie registrácie DPH a posudzovanie dlhodobého majetku
Využívanie stravných poukážok
Postup účtovania pri krádeži tovaru
Nadobudnutie tovaru z ČR

Související předpisy

§ 43 předpisu č. Opatrenie MF SR č. 23 054/2002-92 zo 16. decembra 2002, ktorým sa ustanovujú podrobnosti o postupoch účtovania rámcovej účtovej osnove pre podnikateľov účtujúcich v sústave podvojného účtovníctva
§ 44 předpisu č. Opatrenie MF SR č. 23 054/2002-92 zo 16. decembra 2002, ktorým sa ustanovujú podrobnosti o postupoch účtovania rámcovej účtovej osnove pre podnikateľov účtujúcich v sústave podvojného účtovníctva
§ 45 předpisu č. Opatrenie MF SR č. 23 054/2002-92 zo 16. decembra 2002, ktorým sa ustanovujú podrobnosti o postupoch účtovania rámcovej účtovej osnove pre podnikateľov účtujúcich v sústave podvojného účtovníctva
§ 64 předpisu č. Opatrenie MF SR č. 23 054/2002-92 zo 16. decembra 2002, ktorým sa ustanovujú podrobnosti o postupoch účtovania rámcovej účtovej osnove pre podnikateľov účtujúcich v sústave podvojného účtovníctva