Zvyšovanie súm náhrad, podľa § 8 ods. 1 zákona č. 283/2002 Z. z. o cestovných náhradách v z. n. p. (ďalej len „zákon o cestovných náhradách“) pre sumy stravného pri tuzemskej pracovnej ceste sa vykonáva na základe štatistických údajov za mesiac január 2023. Mesačný kumulovaný index cien jedál a nealkoholických nápojov v reštauračnom stravovaní dosiahol v januári 2023 hodnotu 107,0. Vzhľadom na to bolo vydané opatrenie MPSVR SR č. 171/2023 Z. z. o sumách stravného (ďalej len „opatrenie o sumách stravného“), ktoré nadobudlo účinnosť 1. 6. 2023.
Spôsoby zabezpečenia stravovania a suma príspevku na stravovanie/stravovaciu poukážku
Z ustanovení § 152 Zákonníka práce priamo vyplývajú pre zamestnávateľa v oblasti stravovania základné povinnosti, a to:
-
zabezpečiť stravovanie zamestnancov (počas ustanovenej pracovnej zmeny zamestnanca, v ktorej vykonáva prácu viac ako štyri hodiny) a
-
prispievať zamestnancom na stravovanie formou príspevku na jedlo alebo
-
poskytovať finančný príspevok na stravovanie [zákonný (ods. 6) alebo na základe výberu (ods. 7)].
Z ustanovení § 152 Zákonníka prácepriamo vyplývajú pre zamestnávateľa v oblasti zabezpečovania stravovania konkrétne podmienky, a to povinnosť zabezpečiť zamestnancom stravovanie vo všetkých pracovných zmenách, zabezpečené stravovanie musí zodpovedať zásadám správnej výživy, poskytovaná strava musí byť podaná hlavne vo
forme jedného teplého hlavného jedla
, súčasťou poskytnutej stravy musí byť aj vhodný nápoj, strava musí byť podaná na pracovisku zamestnanca alebo v jeho blízkosti.Povinnosť zabezpečiť zamestnancom stravovanie a prispievať na stravovanie má podľa § 152 Zákonníka práce zamestnávateľ a z tohto dôvodu má zamestnávateľ právo rozhodnúť, akým spôsobom/formou bude zamestnancom zabezpečovať stravovanie (napr. podanie hlavného teplého jedla vo vlastnom stravovacom zariadení alebo v zariadení iného zamestnávateľa v blízkosti pracoviska zamestnávateľa, nákup stravovacích poukážok, finančný príspevok, dovoz hotovej stravy a pod.).
Zákonník práce nevylučuje možnosť využiť viaceré možné spôsoby zabezpečovania stravovania. Zamestnávateľ môže v rámci realizácie svojej sociálnej politiky zabezpečovať stravovanie aj viacerými spôsobmi, napr. poskytnutie teplého hlavného jedla alebo poskytnutie stravovacej poukážky; kombinácia je v niektorých prípadoch aj nevyhnutná (napr. v prípade práce na zmeny, ak pracovný deň pripadne na sobotu alebo nedeľu, nepretržitá prevádzka, odlúčené pracoviská, zdravotné dôvody zamestnanca, prevádzkové dôvody a pod.).
Zamestnávateľ podľa § 152 ods. 3 Zákonníka práceprispieva na stravovanie v sume
najmenej 55 % ceny jedla
, najviac však na
každé jedlo do sumy 55 % stravného poskytovaného pri pracovnej ceste v trvaní 5 až 12 h podľa osobitného predpisu
(od 1.6.2023 podľa opatrenia MPSVR SR č. 171/2023 Z.z.o sumách stravného
zo sumy stravného 7,30 €
).
Okrem toho zamestnávateľ poskytuje príspevok aj zo sociálneho fondu
.Podľa § 104 ods. 1 zákona o štátnej službe služobný úrad prispieva na stravovanie najmenej v sume 65 % ceny jedla, najviac však na každé jedlo do sumy 65 % stravného poskytovaného pri služobnej ceste v trvaní 5 až 12 h podľa osobitného predpisu, ktorým je zákon č. 283/2002 Z.z. o cestovných náhradách (od 1.6.2023 podľa opatrenia MPSVR SR č. 171/2023 Z.z.o sumách stravného
zo sumy stravného 7,30 €
).Cena jedla
Teplé hlavné jedlo = cena jedla stanovená na základe kalkulácie
. Zákonník práce ani zákon o štátnej službe neustanovuje jednotnú alebo minimálnu cenu poskytovaného jedla, cena jedla závisí od skutočných nákladov zamestnávateľa na zabezpečenie stravy zodpovedajúcej stanoveným podmienkam, pričom náklady na prípravu alebo zabezpečenie (napr. dovoz hotovej stravy) jedla môžu byť rozličné u jednotlivých zamestnávateľov, v jednotlivých regiónoch a pod.Stravovacia poukážka = hodnota stravovacej poukážky
. Minimálna hodnota stravovacej poukážky podľa Zákonníka práceje
5,48 €;
75 % zo sumy stravného pre pracovné cesty v trvaní 5 - 12 h, t.j.
75 % zo sumy stravného 7,30 €.
Ustanovenie § 152 ods. 2 Zákonníka práceumožňuje zamestnávateľovi zabezpečiť
stravovanie/teplé hlavné jedlo
vo všeobecnosti nasledovnými spôsobmi:Poskytovanie stravy vo vlastnom stravovacom zariadení
Stravovanie vo vlastnom stravovacom zariadení zamestnávateľ realizuje buď:
-
predajom stravných lístkov vopred, ktoré sú zúčtované na základe prevzatých lístkov, alebo
-
následne na základe množstva podaných jedál, keď sa uhrádzajú platby za stravné lístky pozadu.
Príklad č. 9:
Ak cena teplého hlavného jedla poskytovaného v stravovacom zariadení zamestnávateľa je
4,90 €
, podľa § 152 ods. 3 Zákonníka práce:-
minimálny príspevok na stravovanie z nákladov/výdavkov je 2,70 € (4,90 € x 55 % = 2,695 € = 2,70 €) a